30. 12. 2016. AKCIJA POŠUMLJAVANJA I OZELENJAVANJA KRUŠEVCA

UG Fondacija nastavlja svoju akciju pošumljavanja i ozelenjavanja Srbije. Pored Beograda i Zrenjanina u četvrtak 29.decembra i gradu Kruševcu donirane su sadnice.

U cilju promene svesti građana o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo, kroz akcije sadnje drveća i zelenila kontinuirano radimo na unapređenju lokalnih zajednica širom Srbije.

U akciji su učestvovali gradonačelnik Dragi Nestorović, pomoćnica gradonačelnika zadužena za ekologiju Olivera Drenovac i koordinatorka Fondacije Zorica Bošnjaković.

Želim da istaknem da sam veoma iznenađena pozivom gospođe Zorice i njihovom ponudom da našem gradu doniraju tako veliki broj sadnica. Oko lokacije smo napravili zajednički dogovor, a realizaciju će pomoći JKP. Veoma je lepo čuti da odgovorne kompanije žele da unapređuju lokalne zajednice na način doniranja sadnica i sadnje drveća, jer je to zaista potreba današnjeg vremena,‘‘ rekla je tog dana Olivera Drenovac.

„Jedan od naših prioriteta je očuvanje životne sredine i zdravog okruženja, koji realizujemo kroz akcije pošumljavanja i ozelenjavanja, sa ciljem promene svesti šire javnosti o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo. Želimo da ukažemo na značaj zelenih oaza, jer one su pluća grada.“, istakla je Zorica Bošnjaković.

Gradu smo poklonili 470 sadnica lišćara, u vrednosti od 369.000 dinara. Sadnja je izvršena u naselju Rasadnik, u memorijalnom parku Slobodište. Realizaciju je pomoglo preduzeće JKP iz Kruševca, a posađene su sadnice crvenog hrasta, jasena, bresta, platana, crvene šljive, ukrasne trešnje i javora.